» Блог · 5 основателни причини за грижа и пречистване на черния дроб


19/11/2020 - 11:46 в Статии

5 основателни причини за грижа и пречистване на черния дроб СЕГА

        В края на есента и началото на зимата тялото ни се нуждае от подготовка, за да се адаптира към промените.
В сезоните на многобройни вируси, зарази /грип, коронавирус и др/, както тялото, така и черния ни дроб, като основен филтър, са подложени на изпитание.
Ето защо именно сега е нужно да се погрижим за черния си дроб, да го пречистим и подготвим за предстоящите
коледно-новогодишни празници и зимата, за здравето и самочувствието ни.

Черния дроб се грижи за повече от 400 функции в тялото, но тук ще представя 5 от тях,
като основателна причина да се погрижите за него именно сега!

1.Черният дроб е филтър на тялото и е важен за имунната ни система..
Всяка минута  филтрира около 2 литра кръв, като може да неутрализира алергени, вируси, паразити, патогенни бактерии и токсични химикали.! В него се намират 50% от белите кръвни клетки, които заедно с чернодробните клетки  се справят с бактериите влизащи в черният дроб чрез кръвта. Освен това черният дроб използва ензими, за да трансформира токсините в субстанции, които лесно могат да се изхвърлят от урината или жлъчката.

Натоварен и неправилно функциониращ черен дроб води до чести настинки, грип, синузит и други инфекции, астма, алергии, хронична умора, свръхчувствителност към химикали.

 

2. Черния дроб е склад за витамини, минерали и аминокиселини.
Някои от тях са витамините A, D, E, K, B12,  важни за добрия имунитет, както и за правилната функция на редица органи и системи, като нервната система и др.. Черния дроб съдържа минералите калций, магнезий, цинк, натрий и фосфор, жизненоважното желязо -необходимо за синтеза на хемоглобин /важен за здравето на организма/, както и мед, на който се дължат противовъзпалителните ни свойства.В черния дроб се съдържат също и  аминокиселини, които образуват антитела, и се борят срещу бактерии и вируси. Той транформира витамините и минералите в подходяща за усвояване форма от организма, но и може да се запаси с тях за около 4 месеца!
Ако сега помогнем на черния дроб, може да си осигурим добър запас от жизненоважни за тялото и здравето ни елементи за цялата зима!

3.Черният дроб е отговорен за регулиране на температурата в тялото.
При намаляване на външната температура той стимулират метаболитните процеси на органите и телесните тъкани. Обратно, при повишаване на вътрешната или външната температура помага за правилното й разпределяне.
За да предпазим тялото и органите от охлаждане и заболяване през зимата е правилно да се погрижим първо за черния си дроб.

4 .Черния дроб е важен за регулиране на метаболизма
Той преработва хранителните елементи, като протеин, въглехидрати и мазнини в енергийно поддържащи елементи. Произвежда също ензими за правилното разграждане на елементите и доброто усвояване от тялото. При неправилна функция част от мазнините, протеини и други елементи не могат да се разградят напълно и се натрупват неправилно в тялото. Преяждането също е причина за затрудняване на метаболизма. В навечерието на предстоящите празници, когато прекаляването с храна и алкохол е често срещано е хубаво да се замислим и за преработката им.

Ако черния дроб е натоварен предварително, то и малкото количество извънредна, или мазна, твърде преработена храна / характерно за празниците/ ще затруднят работата му.

5. Черния дроб е отговорен за емоционалното здраве
Той пренася и синтезира хормони и други вещества, които играят важна роля за емоционално-здравословното ни равновесие. Според китайската народна медицина черния дроб е отговорен за чувствата на гняв и ярост,или крайните им състояния- депресия, тревога, отчуждаване и др.

От гледна точна на психологията тези емоционални състояния са често срещани през дългите студени и мрачни дни. Постоянното недоволство, стреса, бързането, неправилния начин на живот, като бързо хранене, недостатъчно движение и други могат да причинят сериозни проблеми на черния дроб, от което да се влоши емоционалното ни здраве.
Ето защо сега е важно да се погрижим за черния дроб и да превърнем мрачните чувства в полезни и градивни.

До тук научихме че доброто състояние  на черния дроб се отразяват на собственото ни и цялостнодобро усещане и здраве. А той може да функционира правилно, само ако е чист.
Как правилно да го пречистим и да се грижим за него, ще разберете от програма ТЯЛО,
А тук ви предлагам един лесен начин за поддържане на черния дроб с пречистващ ефект.
Правете следната рецепта за един месец сутрин на гладно, след измиване:

Смесете сока от половин  лимон с 1 чаша топла вода (200 мл), в която сте разтворили ½ или 1 супена лъжица мед. Изпийте 1 супена лъжица зехтин (студено пресован) и сместа. Изплакнете устата с вода /или вода за уста/ и изяжте 2-3 резенчета ябълка. 10 минути по-късно може да изядете цяла ябълка, или друг плод, а закуска може да приемете след още 30 минути.

Тази смес ще ви помага за пречистване на черния дроб и поддържане на доброто му състояние, като е хубаво да се придържате и към полезни навици и начин на живот.

Нови и полезни навици и грижа, подходящите храни и упражнения, начини и средства
за поддържане на тялото и на конкретни органи, системи, както и на черният  дроб ,
са включени в програма ТЯЛО. Получавате програмата , с включените в нея видео, аудио и писмени записи на масажи, упражнения, и всички подробности, представени по лесен начин, по интернет /или на флашка/. В 5 модул от програмата- Храносмилателна система, стомах, черва, черен дроб и др., има също пояснения за методи и начини за пречистване.
Подробно за програма ТЯЛО, поръчка, пояснения, вижте ТУК /или попитайте в контакти/


При болести или проблеми се обърнете към специалист.
За Информация, Диагностика, насоки и  лечение- към Енергийно лечение от разстояние,
чрез мен. Повече за услугите ще видите от сайта, а за начало и въпроси, ще ви помогна с удоволствие по телефон.

С любов за вас : Силвия Събева
www.silviyasabeva.com
тел.:    0888 996 889
E-mail: silvisabeva@gmail.com
Няма отзиви

Вашият коментар по темата:

*Антиспам въпрос - моля отговорете използвайки само цифри!
Колко е 10 плюс 15?


<<< назадПопитай КАК